profitis ilias

Παιδική χορωδία

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

3783

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η παιδική χορωδία του Ναού μας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 με στόχο να δοθεί μια ακόμα σοβαρή πνευματική και καλλιτεχνική-πολιτισμική προοπτική κι ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους της ενορίας μας ν’ αναδείξουν τα ταλέντα τους στα πλαίσια της ομαδικότητας και κοινωνικότητας που προσφέρει η χορωδιακή καλλιέργεια και πρακτική. Να προσφερθεί στα παιδιά και τους νέους μια μοναδική μουσική-συλλογική εμπειρία στη βάση «πνεύματος» και «τέχνης», ιδιαίτερα νευραλγική στις μέρες μας.

Είναι η τέταρτη χορωδία της ενορίας μετά τις 2 Βυζαντινές και τη Νεανική-Γυναικεία & Μεικτή «Θάμυρις». Λειτουργεί σε δύο τμήματα, «αρχαρίων» και «συναυλιών». Αριθμεί περί τα 40 μέλη, παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και λειτουργεί υπό τη διδασκαλία και Δ/νση της καταξιωμένης μουσικού, Ελεονώρας Καλαϊτσίδου-Γλυκίδου, ενώ την οργανωτική-καλλιτεχνική της Δνση έχει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Βίκτωρ Γλυκίδης.

Ήδη και παρά το νεαρόν της ηλικίας της η Χορωδία παρουσιάζει σημαντικό έργο και δραστηριότητα καθώς και την κατάκτηση Βραβείου 2ης θέσης σε μουσικούς αγώνες που διοργάνωσε την Άνοιξη 2011 η Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης και στα πλαίσια ευρύτερου κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων για νέους και παιδιά που οργανώνονται σ’ όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών! Η Χορωδία συμμετείχε επίσης σε 2 χριστουγεννιάτικες μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις, οργάνωσε και ξεκίνησε θεσμικά Συναντήσεις παιδικών και νεανικών χορωδιών με τίτλο «Τραγούδι στο Θεό μας», έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ που οργάνωσε η Ι.Μ.Θεσσαλονίκης πέρυσι τον Ιανουάριο στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και στην «1η Συνάντηση Χορωδιών» της παιδικής Χορωδίας Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας με την οποία συνεργάζεται, όπως και με την παιδική χορωδία του Πυθαγορείου Ωδείου Περαίας.

Στο πιάνο τη συνοδεύει η Έφη Ψωμαδέλλη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΛΕΟΝΩΡΑΣ ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΟΥ- ΓΛΥΚΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας. Άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο και τα θεωρητικά σε ηλικία 5 ετών, στο «Ειδικό Μουσικό Σχολείο του Κονσερβατόριου του Καζάν». Στην Ελλάδα, συνέχισε της σπουδές της με την Μ. Κοπατσίνσκαγια. Πήρε το δίπλωμά πιάνου με «Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο». Πήρε μέρος στον «Πανσοβιετικό Διαγωνισμό Νέων» στα 1987, περνώντας στο τελικό, όπως και στον «Α΄Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Σολίστ» στο Βόλο στα 1997,κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Εξειδικεύτηκε στη μουσική δωματίου και στη συνοδεία οργάνων, μονωδών και χορωδιών. Από το 1996 διδάσκει πιάνο σε ωδεία της Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλάστρας και Περαίας ενώ από το 2003 συνοδεύει το τμήμα φωνητικής του Νέου Ωδείου Θες / νίκης. Έκανε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον Βίκτωρα Γλυκίδη. Από το 2000 διευθύνει χορωδίες, ενώ σήμερα διευθύνει τρεις παιδικές και δύο μεικτές.

 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΒΙΚΤΩΡΑ ΓΛΥΚΙΔΗ

Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη από μουσική οικογένεια. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ανώτερων θεωρητικών, πιάνου, και μονωδίας. Σπούδασε επίσης κιθάρα.

Από το 1978 ίδρυσε και διηύθηνε πάνω από τριάντα χορωδίες όλων των ειδών. Περιστασιακά διηύθυνε τις Ορχήστρες «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Ν.Ω.Θ. και την «Κρατική Συμφωνική του Ράζγκραντ» Βουλγαρίας. Από το 1981 έδωσε περί τις 5οο συναυλίες σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ουαλία, Κύπρο, Ιταλία, Μ. Βρεττανία κ.α.

Διδάσκει μονωδία και διευθύνει στο «Πυθαγόρειο» Ωδείο Περαίας και στο «Πολιτιστικό Κέντρο » του Δήμου Πανοράματος.

Διηύθηνε σημαντικά έργα όπως τη «Misa Criolla» του Αριέλ Ραμίρεζ, «Tα Τραγούδια του Ήλιου» του Μπάμπη Κανά, το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, το «Ελληνικό Αλφάβητο» του Πέτερ Έμπεν, το «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Μάνου Χατζηδάκι, τη «Λιλιπούπολη» των Μαραγκού, Κυπουργού, Πλάτωνος, Κριεζή, πλήθος Κλασσικών, Προκλασσικών, Αναγεννησιακών έργων κλπ.

Κέρδισε πλήθος βραβείων σ’ Ελληνικά, Διεθνή και Παγκόσμια Φεστιβάλ κυρίως διευθύνοντας. Βραβεύτηκε επίσης για την προσφορά του στη μουσική και την παιδεία από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσ/νίκης, από το Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού κι από το Δήμο Πανοράματος για τη γενικότερη πολιτισμική του δράση.

Από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση "Άναρχος Θεός κατεβέβηκεν"
Δεκέμβριος 2013

Profiths ilas enoriako mouseio

Profiths ilas program

Profiths ilas books

Profiths ilas enoriakes

Profiths ilas iera leipsana

Profiths ilas photo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 109-111
Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
Νομού Θεσσαλονίκης
Τ.Κ.: 55535
2310-300934 
i.n.profiti.ilia@gmail.com
εκκλησία της ελλαδος πειραικη εκκλησια

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Οικουμενικό Πατριαρχείο
Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκκλησία της Ελλάδος
Εκκλησία της Ελλάδος
Ιερά αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης